Μαύρα ντουλάπια κουζίνας: 9 υπέροχοι τρόποι για να τα βάλεις στην κουζίνα σου!

Δημιουργία xepapadeas 24/11/2021 0 Σχόλια

Μαύρα ντουλάπια κουζίνας: 9 υπέροχοι τρόποι για να τα βάλεις στην κουζίνα σου!

 

Η εποχή των ολόλευκων κουζινών έχει περάσει. Πολλοί σχεδιαστές και διακοσμητές όμως άφησαν στην άκρη το λευκό για ένα πιο συνταρακτικό ουδέτερο: το μαύρο!

Ακριβώς όπως τα λευκά ντουλάπια κουζίνας, τα μαύρα είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα και λειτουργούν το ίδιο άψογα σε κλασσικές και σε μοντέρνες κουζίνες. Επίσης είναι μια τάση που μπορείς να δοκιμάσεις σε μικρότερη κλίμακα στην κουζίνα σου, απλά βάφοντας μερικά ντουλάπια ή μόνο την νησίδα. Δεν μας πιστεύεις; Παρακάτω θα βρεις 10 ιδέες για μαύρα ντουλάπια κουζίνας που θα σε κάνουν να τρέξεις στο κοντινότερο… χρωματοπωλείο – αν και προτείνουμε να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό αν πρόκειται να βάψεις τα ντουλάπια!

 

Μαύρα ντουλάπια με μπρονζε χερούλια

Οι μεταλλικές μπρονζε λεπτομέρειες όπως τα αντικέ χερούλια, τα μπρούτζινα πόμολα, και ειδικά τα μεταλλικά χερούλια χούφτα, θα ανεβάσουν το επίπεδο των μαύρων ντουλαπιών σου. Στην ασπρόμαυρη κουζίνα της φωτογραφίας, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αίσθηση κομψότητας και ζεστασιάς  τοποθετώντας ορειχάλκινα γυαλιστερά χερούλια χούφτες, νησίδα με ξύλινη επιφάνεια, φυτά εσωτερικού χώρου και ένα υπέροχο vintage χαλί!

Μαύρο χρώμα μόνο στην νησίδα της κουζίνας

κουζινα μαυρα ντουλαπια ιδεες βαψιμο φωτογραφιες 2019 κουζινες νησιδα

Δεν είσαι έτοιμη να τα βάψεις όλα μαύρα; Μια μαύρη νησίδα κουζίνας είναι ένας καλός τρόπος να δοκιμάσεις το trend του μαύρου στην κουζίνα σου χωρίς ιδιαίτερες δεσμεύσεις. Ειδικά αν έχεις μια ρουστικ κουζίνα όπως αυτήν ή απλά φυσικό ξύλο στα ντουλάπια σου μια γερή δόση μαύρου θα την απογειώσει!

 

Μαύρα ντουλάπια στο πάνω μέρος της κουζίνας

 

Μια πολύ όμορφη ιδέα σε αυτή την κουζίνα είναι ο συνδυασμός κρεμαστών μαύρων ντουλαπιών με τζάμι – που είναι τόσο κομψά – με το πιο ελαφρύ αλλά και ζεστό ρουστικ ξύλο στα κάτω ντουλάπια. Ο μαρμάρινος λευκός πάγκος και νιπτήρας βάζει ακόμα ένα φυσικό υλικό στην εξίσωση και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

 

Μαύρη κουζίνα σε έναν μόνο τοίχο

μαυρη κουζινα ικεα ikea μαυρα ντουλαπια ιδεες βαψιμο φωτογραφιες 2019 κουζινες

Αυτή η μαύρη κουζίνα της ΙΚΕΑ είναι ιδανική εάν ζεις σε στούντιο ή loft. Τα μαύρα ντουλάπια είναι ένας πανέξυπνος τρόπος να διαχωρίσεις την κουζίνα σου απο τον υπόλοιπο χώρο και να δημιουργήσεις την αίσθηση ξεχωριστού χώρου σε μια ανοιχτή διαρρύθμιση. Το μαύρο πάνελ – backsplash αντί για πλακάκια πίσω απο τον νεροχύτη δίνει την εντύπωση πως η κουζίνα είναι μεγαλύτερη απο ότι στην πραγματικότητα, ενώ τα μεταλλικά inox στοιχεία που είναι διάσπαρτα κάνουν αυτή την κουζίνα αξιολάτρευτη και κάθε άλλο παρά καταθλιπτική.

 

 

Μαύρα ντουλάπια σε μικρή κουζίνα;

μικρη μαυρη κουζινα μαυρα ντουλαπια ιδεες βαψιμο φωτογραφιες 2019 κουζινες ιδεες

Μην το φοβάσαι. Δοκίμασε το μαύρο χρώμα ή τα μαύρα ντουλάπια σε μια μικρή κουζίνα. Μπορεί να νομίζεις πως θα δείξει ακόμα πιο μικρή, αλλά αν το κάνεις σωστά θα δείξει απλά φανταστική! Παρατήρησε τους λευκούς τοίχους, το φυσικό φως απο το παράθυρο και τον πάγκο απο ξύλο καρυδιάς. Όλα βοηθάνε για να δείξει ζεστή και φιλόξενη παρά το μικρό μέγεθος της και την μαύρη καρδιά της!

 

Πηγή : decoration.gr