13 Ιδιοφυείς λύσεις για μικρές κουζίνες!

Δημιουργία xepapadeas 13/04/2021 0 Σχόλια

 

13 Ιδιοφυείς λύσεις για μικρές κουζίνες!

 

Οι κουζίνες που θα σου παρουσιάσουμε έχουν τουλάχιστον ένα έξυπνο χαρακτηριστικό που παραγνωρίζει το μικρό τους μέγεθος, δίνοντας λύσεις.

Ακόμα και η πιο μικρή κουζίνα μπορεί να «μεγαλώσει», αν επιλέξεις αποφασιστικά ένα συγκεκριμένο στυλ. Στις κουζίνες που θα δεις έχει γίνει σημαντική προεργασία από άποψης σχεδιασμού, ενώ στις περισσότερες έχουν παρέμβει επαγγελματίες διακοσμητές.

κουζινα σχηματος Π

Σε έναν ενιαίο χώρο με κουζίνα, τραπεζαρία και καθιστικό η κουζίνα ουσιαστικά καταλαμβάνει ένα Γ με ντουλάπια από το πάτωμα μέχρι την ψευδοροφή. Όμως με την έξυπνη προσθήκη του πάγκου, το Γ μετατρέπεται σε Π και αποκτάς επιφάνεια εργασίας και πάσο ως τραπεζαρίαπρωινού. Την ίδια στιγμή οριοθετείται ο χώρος με εκπληκτικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται ένας διάδρομος και οριοθετημένη είσοδος καθώς στο κάτω αριστερά μέρος του δωματίου βρίσκεται η εξώπορτα. Όλα αυτά έγιναν με την προσθήκη ενός πάσου που ακουμπά στον πάγκο της κουζίνας!

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όταν υπάρχει η θέληση και καλός σχεδιασμός, τα προβλήματα διαρρύθμισης ή μεγέθους μπορούν να μπουν σε δεύτερη μοίρα και αυτό ακριβώς συμβαίνει με τις 13 κουζίνες που θα δεις. Αν δε, πιστεύεις πως μια μικρή κουζίνα στερείται προσωπικότητας, εξυπηρέτησης, επιφανειών και αποθηκευτικών χώρων, ίσως να σε απογοητεύσουμε καθώς έχουμε λύσεις για όλα, χάρη στις 13 ιδιοφυείς λύσεις για μικρές κουζίνες!

προτιμησε ενα κυριο χρωμα
Η λογική λέει πως χρησιμοποιώντας μονάχα ένα χρώμα στην μεγαλύτερη επιφάνεια ενός δωματίου, δυσκολεύεται ο παρατηρητής να δει ξεκάθαρα τις αληθινές του διαστάσεις. Με το γκρι επιτυγχάνεται ακριβώς αυτό, την ώρα που η προσοχή σου πάει στο φωτιστικό πάνω από την νησίδα ή τον απορροφητήρα!

κουζινα με εντονα χρωματα
Σε ένα μικρό δωμάτιο ένα καλό τρικ είναι να χρησιμοποιήσεις ζωηρά χρώματα που θα τραβούν την προσοχή. Στην κουζίνα αυτή, ο διακοσμητής χρησιμοποίησε κόκκινο σε μια φάσα χαμηλά αριστερά, στα ντουλάπια που εντοιχίζουν τις συσκευές και στον χώρο του νιπτήρα, τραβώντας την ματιά του παρατηρητή μακριά από τους ομολογουμένως στενούς διαδρόμους. Το τραπέζι με την ασπρόμαυρη εκτύπωση σε γυαλί έδεσε το σύνολο!

εκμεταλλευσου καθε εκατοστο
Η προσπάθεια να βρεις αποθηκευτικούς χώρους σε μια μικρή κουζίνα, μπορεί να φαντάζει στα μάτια πολλών ως μια χαμένη μάχη. Όμως αυτό δεν ισχύει για αυτόν που διακόσμησε αυτή την κουζίνα που εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που περίσσεψε δίπλα από το ψυγείο, στερεώνοντας από το πλάι μια βιβλιοθήκη. Για την ιστορία, καθώς ο τοίχος φιλοξενεί όλες τις εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές και τα ντουλάπια, δεν υπάρχει σοβατεπί που θα έπρεπε να αφαιρεθεί για να στερεωθεί η βιβλιοθήκη.


Όπως με τις περιπτώσεις με την χρήση λευκού, έτσι με την χρήση ουδέτερων χρωμάτων, ένας χώρος φαίνεται πιο άνετος. Τόσο στο σημείο ο ιδιοκτήτης να προσθέσει ένα σχετικά μεγάλο γυάλινο τραπέζι! Τα τρικ εδώ είναι ότι η διαφάνεια βοηθάει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, η επιλογή της ουδέτερης χρωματικής παλέτας και η αντίθεση με σκούρα και ανοιχτόχρωμα ουδέτερα που χαρίζει ενδιαφέρον.

 


Θα αναρωτιέσαι τι σου δείχνουμε εδώ. Από έναν χώρο με σχεδόν φουτουριστικό σχεδιασμό, αν κρίνουμε από τους απορροφητήρες, εκεί που θα σταθούμε δεν είναι ο φωτισμός, τα υπέροχα χαμηλά ντουλάπια στο βάθος ή η αντίθεση ανάμεσα στον σαγρέ τοίχο και στις λείες επιφάνειες. Αλλά στην επιλογή να τοποθετηθούν αυτοκόλλητα στα πάνω ντουλάπια, δίνοντας προσωπικό στυλ, εξατομικευμένη όψη και τραβάει το βλέμμα ψηλά!


Σε άλλη μια περίπτωση μικρής κουζίνας προτιμήθηκε το σχήμα Π από τους δύο παράλληλους πάγκους, για να αποκτηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αποθηκευτικός χώρος. Αυτό από την μια μικραίνει περισσότερο το δωμάτιο, αλλά αντισταθμίζεται από το γεγονός πως όλα τα εργαλεία και οι συσκευές έχουν αποθηκευτεί στα ντουλάπια. Ένας συμμαζεμένος χώρος δείχνει πάντοτε μεγαλύτερος. Εδώ με την θυσία υπέρ των έξτρα αποθηκευτικών χώρων φτάσαμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Το απροσδόκητο είναι και ιδιοφυές!

Το φωτιστικό ταιριάζει εκπληκτικά με τους πάγκους, την ώρα που οι καρέκλες της τραπεζαρίας της κουζίνας δίνουν χρώμα. Αλλά ακόμα και αν δεν το πρόσεξες, τα πλακάκια τύπου subway έχουν τοποθετηθεί κάθετα! Αυτό αλλάζει συντριπτικά την αισθητική, μαζί με τα προαναφερόμενα στοιχεία και τον νιπτήρα, που μπροστά στον όμορφο σχεδιασμό, το μέγεθος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

 

Μπορεί η κουζίνα σου να έχει πολύ κακή διαρρύθμιση και να μην μπορείς να βρεις πως θα τοποθετήσεις τα ντουλάπια. Εδώ λοιπόν είναι η καλύτερη ευκαιρία να πας σε κάποιον που ειδικεύεται σε πάγκους και ντουλάπια και να πάρεις μέτρα κατά παραγγελία. Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω από το να αγόραζες από ένα πολυκατάστημα, όμως όπως μπορείς να δεις αξιοποιήθηκε ο χώρος; με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μετράει, συν το γεγονός ότι τα είδη κατά παραγγελία κρατούν περισσότερο από όσα αγοράζονται απευθείας, καθώς συνήθως είναι από πιο ανθεκτικά υλικά.


Υπάρχουν δύο δραστικοί τρόποι να μην έχεις μικρή κουζίνα: ο ένας είναι να μετακομίσεις και ο άλλος είναι να ρίξεις τοίχους. Στην περίπτωση αυτής της κουζίνας έπεσαν τρεις τοίχοι, εκ των οποίων κανείς δεν διαδραμάτιζε ρόλο στην στατικότητα του κτηρίου. Το plan Β είναι αφού βεβαιωθείς πως από τον τοίχο δεν περνούν καλώδια να δημιουργήσεις ένα πάσο ή παράθυρο προς το καθιστικό με το οποίο συνήθως επικοινωνεί η κουζίνα.

 

Πηγή: decoration.gr/