Φυτά στην κουζίνα σου! Οι πιο δημιουργικοί τρόποι να τα προσθέσεις!

Δημιουργία xepapadeas 19/05/2021 0 Σχόλια

Φυτά στην κουζίνα σου! Οι  πιο δημιουργικοί τρόποι να τα προσθέσεις!

 

Δεν υπάρχει κάτι που να προσθέτει περισσότερο χρώμα και ζωή σε μια κουζίνα από τα φυτά εσωτερικού χώρου ή τα αρωματικά φυτά για τις υπέροχες συνταγές σου!
Αν αποφασίσεις να τοποθετήσεις μυρωδικά και βότανα στην κουζίνα σου, να θυμάσαι ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν ανάγκη από καλή στράγγιση, ήλιο και αέρα, οπότε να τα τοποθετήσεις μπροστά από ένα παράθυρο και να ανοίγεις να ανανεώνεται ο αέρας.

φυτα πανω απο το ψυγειο
Αν το ψυγείο σου είναι χαμηλό ή δεν έχεις πρόβλημα να τα κατεβάζεις για πότισμα, τότε το πάνω μέρος του ψυγείο σου μπορεί να είναι μια ιδανική λύση για να τοποθετήσεις μερικά φυτά. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, αν το ψυγείο σου εκπέμπει θερμότητα και στο πάνω μέρος του, τα φυτά θα θέλουν πότισμα πιο συχνά.


 

Οι περισσότερες ιδέες που θα σου προτείνουμε αυτή την φορά, έχουν μεν πολύ όμορφη παρουσίαση, αλλά περισσότερο δίνουν έξυπνες λύσεις αποδεικνύοντας το “where there is a will, there is a way”, το αντίστοιχο δικό μας «αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται».  Όπως θα διαπιστώσεις, αν θέλεις να βάλεις φυτά στον χώρο σου το μέγεθος δεν μετράει ιδιαίτερα. Οι 10 πιο δημιουργικοί τρόποι για να προσθέσεις φυτά στην κουζίνα είναι όλοι δικοί σου για μελέτη, προσαρμογή και εφαρμογή!

ραφι για φυτα
Αν έχεις παράθυρα μπροστά στον νεροχύτη της κουζίνας, τότε τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να τοποθετήσεις ένα ή περισσότερα ράφια για να βάλεις μερικά φυτά. Τώρα αν η υπέροχη λεμονιά νάνος στον πάγκο σε εκπλήσσει να ξέρετε ότι το ίδιο έχουμε πάθει και εμείς!

Κηπος με δυο κουρτινοξυλα
Το ότι κάποιος σκέφτηκε να τοποθετήσει δαχτυλίδια στα πλαίσια του παραθύρου και να περάσει κουρτινόξυλο για να κρεμάσει φυτά μας ξεπερνά με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο! Σε παραλλαγή μπορεί να τοποθετηθεί και κάποιο κρεμαστό φωτιστικό, διακοσμητικό ή ρεσώ ανάμεσα στα φυτά.

κρεμαστες γλαστρες
Μια όμορφη ιδιοκατασκευή με γλάστρες που τοποθετούνται σε προκαθορισμένες εσοχές, είναι λίγο πιο απαιτητική αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει, έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με παρόμοιες κατασκευές που θα χαρούμε να στις ξαναδείξουμε!

γλαστρες κρεμαστες και μη

Βέβαια, μπορούμε να σου δείξουμε πολλούς τρόπους μέσα από τους οποίους θα βρεις έστω ένα σημείο να τοποθετήσεις φυτά. Εκ πρώτης όψεως μπορείς να πεις ότι οι σχεδιαστές της ΙΚΕΑ υπερέβαλλαν, όμως οι επιλογές τους για 10 γλάστρες διαφόρων μεγεθών μπορεί να σταθεί σε μια πιο μεγάλη κουζίνα, χωρίς να σου στερεί πολύτιμους χώρους!

βοτανοκηπος τοιχου
Άλλη μια λύση από την ΙΚΕΑ είναι η λύση για αποθηκευτικό χώρο τοίχου που ακούει στο όνομα FINTORP και χρησιμοποιούνταν για να κρεμάς τα μαγειρικά σου σκεύη. Ωραία προσαρμογή και εκτέλεση με τα κρεμαστά γλαστράκια.

φυτα μυρωδικα εντος και εκτος θερμοκηπιου
Σε μια κουζίνα διαμερίσματος χρησιμοποιήθηκε μια γωνιά του πάγκου η οποία και κατελήφθηκε από φυτά σε γλάστρες και terrarium. Το terrarium στην περίπτωση που βλέπεις λειτουργεί ως μίνι θερμοκήπιο για φυτά που αγαπούν την υγρασία και την ζέστη.

φρουτιερα με φυτα
Άλλη μια λύση για τον πάγκο της κουζίνας έρχεται με την χρήση της εικονιζόμενης φρουτιέρας, σταντ παρουσίασης ή τριώροφη εταζέρα όπως θα το περιγράφαμε κανονικά, που όμως δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα που χρησιμοποιούνται για εκδηλώσεις. Πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα και λίγο rustic, ικανό να φιλοξενήσει φυτά.

πρασινο στην κουζινα
Μπορεί να απομονώσαμε την μικρή γωνία με το θερμοκήπιο-terrarium, αλλά αν το δεις πιο προσεκτικά, ένα μεγάλο παράθυρο μπορεί να σου δώσει πολλαπλές λύσεις για να φιλοξενήσεις φυτά.

δυο ραφια για μαγικη κουζινα

Αν η κουζίνα σου διαθέτει ράφια αντί για πάνω ντουλάπια τότε μπορείς σε λίγα ή περισσότερα σημεία να τοποθετήσεις φυτά. Στην περίπτωση της κεντρικής φωτογραφίας μας τα φυτά εναλλάσσονται με τα σερβίτσια με τρόπο που αναδεικνύει κάθε πτυχή της κουζίνας. Χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι τα σμαραγδί πλακάκια δεν ανεβάζουν συνολικά τον χώρο.

Πηγη:decoration.gr/